- Autor: radkam3
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kečup | 20 |
Balkánský sýr 30 % průměr | 180 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Rajčata | 280 |
Cibule | 100 |
Lilek | 320 |
Dochucovadla:
sůl, bazalka sušená
Energetická hodnota celkem: 3374 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 52,
Sacharidy (g): 47,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1125 kJ
Bílkoviny (g): 12.3, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 15.7, SAFA (g): 8, Cukry (g): 9.7, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Na pekáček nalejeme olivový olej, lilek nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme také na kolečka a vložíme do pekáčku. Kolečka lilku osolíme, pokapeme kečupem, na něj vložíme nakrájená rajčata a nakrájený balkánský sýr a posypeme sušenou bazalkou. Dáme zapéct do trouby cca na 25 minut. Podáváme s vařeným bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.